Een nieuwe website bekend maken doe je zo

Inhoud
Wat ben je met een nieuwe website zonder bezoekers? Helemaal niets. Een lege site brengt geen geld in het laatje. Daarom moet je na de lancering je website bekend maken bij het grote publiek. Hoe je dat doet, lees je hieronder.
In één oogopslag:
  • Met Google Ads maak je reclame voor je nieuwe website in de zoekresultaten of met banners op andere sites
  • Vergeet niet om het nieuws te posten op je sociale media kanalen
  • Je kan ook klanten mailen en persberichten lanceren
  • Maak een e-mail handtekening waarin je de nieuwe website vermeldt
  • Denk ook aan offline kanalen: flyers, affiches in de winkel…

Google Ads campagne opstarten

Voor de aankondiging van een nieuwe website gaat er niets boven Google Ads. Door te adverteren in de zoekresultaten kies je zelf voor welke keywords jouw advertentie verschijnt. Deze keywords kunnen jouw merknaam en producten bevatten, maar evengoed termen gelinkt aan de noden van je doelgroep.

Het grote voordeel is dat je zelf de titel en omschrijving kiest. Eventueel voeg je ook nog ad extensions toe om jouw nieuwe site in de verf te zetten.

Google Ads biedt nog veel meer mogelijkheden. Je hebt tevens de mogelijkheid om banner-advertenties op andere sites te plaatsen of je nieuwe website/webshop onder de aandacht te brengen via YouTube videos. 

Persbericht lanceren

Heel wat bedrijven lanceren persberichten om hun nieuwe site aan te kondigen. Hoewel deze tactiek voor kleinere merken minder interessant is, kan het wel een meerwaarde zijn voor grotere brands.

Persberichten zullen niet alleen bezoekers opleveren, maar ook je positie in Google verbeteren via link building.

Redirects instellen

Is jouw bedrijf van naam veranderd en lanceer je hiervoor een nieuwe website? 

Vergeet dan niet om redirects in te stellen. Dan gaan bezoekers automatisch van de oude site naar de nieuwe domein – iets wat nuttig is met het oog op zoekmachine optimalisatie.

PS: ook als de domeinnaam niet verandert is dit soort redirect mapping nodig.

Posten op sociale media

Maak je nieuwe website bekend door een bericht te posten op Facebook, Instagram, Linkedin… Op deze manier zijn bestaande volgers direct op de hoogte. En via de link in het bericht kunnen ze meteen het eindresultaat bekijken.

Om nog meer mensen te bereiken, maak je een advertentie aan. Zorg er wel voor dat je targeting goed zit om geen budget te verspillen aan irrelevante impressies.

Klanten mailen

De lancering van een nieuwe site is het ideale excuus om je klanten te mailen. Vertel meer over de nieuwigheden en maak hen wegwijs in het aangepaste ontwerp. Zorg er wel voor dat deze communicatie GDPR-proof gebeurt.

E-mail handtekening aanpassen

Tegenwoordig heeft iedereen een stijlvolle handtekening onder zijn/haar e-mailberichten staan. Dat is de perfecte plek om de lancering van je nieuwe website te promoten. Bijvoorbeeld met een korte tekstlink of een opvallende afbeelding.

Offline promotie

Bij het bekendmaken van een nieuwe website denken we in de eerste plaats aan online kanalen. Maar een offline promotie werkt even goed. Vermeld bijvoorbeeld je nieuwe website in de huis-aan-huis folder. Of plaats een melding aan de kassa van de winkel. Je kan zelfs een sticker op camionettes en bedrijfswagens kleven.

Vragen over dit onderwerp?

Ik zorg graag voor een antwoord. Stuur snel een berichtje via de contactpagina.

profielfoto kevin
Kevin Vertommen

Kevin Vertommen is een freelancer met meer dan 10 jaar ervaring met SEO, Google Ads en Wordpress. Hij helpt kleine en grote bedrijven met hun online zichtbaarheid.

Meer berichten

Misschien vind je deze berichten ook wel interessant:

Micro conversions vormen een belangrijk onderdeel van je conversion funnel. Ontdek de voordelen van deze kleine stappen om een nieuwe klant aan te trekken.
Om leads te genereren, maak je gebruik van verschillende kanalen. In dit artikel leg ik uit hoe Google Ads helpt bij het genereren van kwalitatieve leads.
Google Analytics (GA4) en Google Search Console zijn twee tools om de bezoekers van je website beter te begrijpen. Maar wat zijn nu de verschillen en gelijkenissen tussen deze tools?