ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE.

Hoog scoren in de zoekresultaten.

Wat is SEO?

SEO of search engine optimization (zoekmachine optimalisatie) is een verzameling van technieken om de concurrentiekracht van een website in de natuurlijke zoekresultaten te verhogen. Het doel is om zo hoog mogelijk te scoren voor relevante termen. Waarom? Omdat vaak de helft van de bezoekers via zoekmachines de website binnenkomen. En omdat vooral naar de eerste pagina wordt gekeken. Zoals men wel eens zegt: “The best place to hide a dead body is page 2 of Google’s search results“.

200+
Factoren om mee rekening te houden

Google houdt rekening met meer dan 200 factoren om de zoekresultaten te rangschikken. Zoekmachines kijken niet alleen naar de inhoud van uw website, maar ook naar externe gegevens zoals backlinks. Omdat er met zoveel zaken moet rekening gehouden worden, is SEO een arbeidsintensief proces.

Onze SEO strategie

01.

INHOUD

Eerst wordt er gekeken naar de huidige inhoud van de website. Zijn er bepaalde zoektermen die niet aangesproken worden? Ontbreekt er belangrijke content? Hoe zit het met interne links? Ook aan de user experience wordt gedacht.

02.

TECHNISCH

Kan uw website makkelijk door zoekmachines geanalyseerd worden? Zijn er pagina’s die ze beter niet in hun index opnemen? Kan de laadsnelheid beter? In de tweede stap wordt uw website technisch onder de loep genomen en geoptimaliseerd.

03.

LINKS

Tenslotte wordt er aan link building gedaan. Zoekmachines zien elke link naar een website als een stem voor die website. Des te meer links, des te beter de positie. Via link building wordt er gezocht naar relevante en kwalitatieve linkpartners.

“Ruim 60% van de Belgische consumenten zoekt online informatie voor de aankoop van een product of dienst.”

Zoekmachine optimalisatie:

zo helpen we u

Tijd om uw website onder handen te nemen en uw positie in de zoekresultaten te verbeteren? Dan kan fuseo u hiermee helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het vlak van zoekmachine optimalisatie, gaande van een eenmalige analyse tot een volledige uitbesteding van alle werkzaamheden. Zo hebben we een passende oplossing voor elk type onderneming of vereniging.

SEO AUDIT

Een SEO Audit is een eenmalige analyse van uw volledige website. U ontvangt een uitgebreid rapport met een gedetailleerde omschrijving van de aanpassingen die nodig zijn om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Met deze stap-voor-stap instructies kan uw webmaster zelf aan de slag om uw online concurrentiekracht te vergroten.

  • Ideaal wanneer u zelf een webteam heeft
  • Professioneel advies van een SEO-expert
  • Stap-voor-stap instructies
seo audit analyse
zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een professional

SEO OUTSOURCING

Heeft u geen zin om tijd te spenderen aan zoekmachine optimalisatie en spendeert u liever uw volle aandacht aan uw core business? Dan kan u alle SEO werkzaamheden outsourcen. Wij zorgen voor een inhoudelijke en technische optimalisatie van uw website, inclusief link building. Eventueel kan ook content marketing aan dit pakket toegevoegd worden.

  • Wij doen al het zware werk
  • U kan volledig op uw core business focussen
  • Zoekmachine optimalisatie zonder zorgen

SEO OPLEIDING

Wilt u uw werknemers alle trucjes van zoekmachine optimalisatie leren? Dan is de SEO Opleiding iets voor u. Tijdens deze sessie (halve of volledige dag) worden alle aspecten van de optimalisatie van een website besproken.

  • Leer de kneepjes van het vak
  • Bij u op kantoor
  • Halve of volledige dag
seo opleiding

Veelgestelde vragen

Waarom is mijn positie belangrijk?

Het aantal gebruikers dat op een resultaat klikt daalt naargelang men verder naar onder gaat. Ter illustratie: zo’n 34% klikt op het eerste resultaat, terwijl het laatste resultaat van de eerste pagina slechts 4% van alle clicks krijgt. Op de 2e, 3e, 4e, … pagina komt bijna niemand meer. De positie staat dus synoniem met het aantal bezoekers. Dit heeft op zijn beurt een invloed op de inkomsten die via de website gegenereerd worden.

Wanneer zal ik resultaten zien?

Een vraag die we regelmatig krijgen: “wanneer zie ik effect van mijn zoekmachine optimalisatie?” Omdat SEO een arbeidsintensief proces is, duurt het enige tijd voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Bovendien hebben zoekmachines tijd nodig om alle aanpassingen op te pikken. En vergeet niet dat ook de concurrentie niet blijft stilstaan. De eerste SEO resultaten zijn zichtbaar na 4 à 6 maanden.

Heeft SEA een invloed op SEO?

Nee, SEA campagnes (via Google Adwords) hebben geen invloed op de zoekresultaten. Beide netwerken staan los van elkaar.

Hebben sociale media een invloed op SEO?

Nee, hoe vaak een pagina gedeeld wordt op Facebook, Twitter, Google+, … heeft geen invloed op uw prestaties in de zoekresultaten.

Hoeveel kost zoekmachine optimalisatie?

De kostprijs van zoekmachine optimalisatie verschilt van project tot project. Een kleine statische site of een uitgebreide webshop: iedere website heeft haar eigen noden. Daarom kunnen we geen vaste prijs op onze SEO-diensten kleven. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte om uw website meer bezoekers te bezorgen. Contacteer ons!

Kan ik dit zelf doen?

Ja, er zijn heel wat zaken die u zelf kan doen. Dankzij onze SEO opleidingen kan u zelf aan de slag om uw website te optimaliseren.

Hoe lang duurt SEO?

Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend proces van analyseren, aanpassen en controleren. De inhoud van uw website wordt afgestemd op uw doelgroep, technische fouten worden opgelost, er wordt aan link building gedaan, enz. Bovendien durven de spelregels wel eens te veranderen. Een goede SEO firma is op de hoogte van de nieuwste trends en best practices om snel in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Tenslotte blijft de concurrentie ook niet stilstaan. U merkt het meteen: er is heel wat werk aan de winkel. Daarom is zoekmachine optimalisatie geen eenmalige investering.

Is SEO voor Bing belangrijk?

Google is veruit de grootste zoekmachine in België. Bing komt op de tweede plaats. Vrijwel alle SEO-technieken die een positieve invloed hebben op Google, zijn ook goed voor Bing. Er moet dus geen onderscheid gemaakt worden tussen deze zoekmachines.

Waarom heb ik SEO nodig?

Zoekmachine optimalisatie helpt een website goed te scoren voor de juiste termen. Een betere positie zorgt voor meer bezoekers, wat de online zichtbaarheid van uw merk verhoogt en voor meer inkomsten zorgt.

Waar vind ik meer informatie?

Meer weten over zoekmachine optimalisatie? Contacteer ons via de contactpagina. Wij helpen u graag verder. Ook onderstaande website kunnen al wat meer informatie geven over SEO:

Maak nu een afspraak

Ontdek hoe we uw website optimaliseren voor zoekmachines.

of